8 top

 Elimizde birbirnin tamamen aynisi gozuken 8 top var, fakat bu toplardan biri defolu ve digerlerinden daha hafif. Kefeli denge terazisi ile en az kac defa tartim yaparak defolu topu bulabiliriz?

Nehirden karsiya...

Japonya'da is başvurularında verilen testlerden...

http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf (Baslamak icin linkten, buyuk mavi yuvarlagi tiklayin.)

Amac:

+ Herkes nehirden karşıya geçmeli

+ Sala binecek kişilerin üzerine tiklayarak kisileri secin, salı karşıy geçirmek için ise suyun kenarindaki kırmızı yuvarlaklara tıklamak gerekiyor.

Kurallar:

1) Bir seferde sadece 2 kisi sala binebilir.

2) Baba, anneleri yokken kizlarin hicbiri ile sala binemez.

3) Anne de babalari yokken ogullarindan hicbiri ile sala binemez.

4) Hirsiz, polis yokken aile ile yalniz kalamaz.

5) Sali kullanmayi da sadece anne, baba ve polis biliyor!

4 Litre

Elimizde 3 ve 5 litre su alan iki sise ve sinirsiz suyumuz var. Bu iki siseyi kullanarak tam 4 litre su olcebilir misiniz?

Asma Kopru

Asma bir koprunun karsiya gecmek uzere 4 kisi bulusmus. Kisiler asma kopruyu sirasiyla 1,3,5 ve 10 dakika da gecebiliyor. Ama gecis simdi gece olacagindan, gecis esnasinda kopru basindaki feneri kullanmak gerekiyor. Kopruden ayni anda en fazla 2 kisi gecebiliyor.Bu dort kisi karsi tarafa ne kisa ne kadar surede gecebilir?

Ekmek kizartmak

Ayni anda 2 tane ekmek dilimini alan bir tava ile 3 tane ekmek dilimi arkali onlu kizartmak istiyoruz. Bir dilimin tek yuzunu 10 dakikada kizartabildigimize gore, 3 tane ekmek dilimini tamamen ne kadar surede kizartabiliriz?

En Hizli 3 At

Elimizde 25 tane atimiz var. Ayni anda sadece 5 tane atin kosabildigi bir parkuru kullanarak ve sadece yaris sonu siralamalarini kullanarak, en hizli kosan 3 ati kac yaristan sonra bulabilirsiniz?

Zikzak yapan kus

Aralarinda 400km uzaklik olan A ve B sehirlerini duz bir dogru uzerinde baglayan yoldan karsilikli 60 ve 40 km/saat hizlarla iki araba birbirine dogru ayni anda yola cikiyor. Saatteki hizi 150km olan bir kus, A ve B arabalari arasinda, onlar bulusuncaya kadar gidip geliyor. Kus ne kadar yol gider? Bonus:Kus toplamda kac defa arabalarla bulusur?